A nap képe
Töltsd fel fényképeidet
a MyAlbumba!
Téli képek - tel_almodozo_hoember_1024x768.jpg
Mai kedvenc képünk
tel_almodozo_hoem...
A tulajdonos neve
loginlogout
Bejelentkezés
F.név
Jelszó
Legyél te is felhasználónk!
Regisztrálj itt!
Elfelejtetted jelszavad?
Jelszóemlékeztető!
Szolgáltatások - Súgó
Fényképes ajándékok
Online fotókidolgozás
Flash játékok - CGame

Általános információk
Útmutató
Használati útmutató
Szolgáltatások leírása
Általános információk
Egyéb információk
Partnerprogram
Névnapkereső
Menüsor
Nyitólap
Online fotókidolgozás
Egyedi ajándékok
Szolgáltatások
Eseményfotózás
Fotóalbum
Clipartok
Kapcsolat
Hirdetések

Fotógravírozás


Zenés, virtuális /mozgó/ képeslapok, egyedi képüzenetek E - képeslap küldési lehetőségeid
Képeslapot küldhetsz egyedi zenével, öröm, bánat, barátság, szerelem, szeretet napjaira és a hétköznapokra egyaránt. Kívánj jó éjt vagy szép napot kedvesednek, szerelmednek képeslapon!    Tovább


Néhány kattintással zenés, mozgó, képeslapot is küldhetsz a FOTOPARTNER oldaláról nőnapi, anyák napi, apák napi, idősek napi, gyerek napi, pedagógus napi, névnapi, születésnapi, karácsonyi, szilveszteri, újévi, Bálint és Valentin napi, tavaszi, nyári, őszi, téli alkalmakra. Továbbá a létező összes névnapra, születésnapra, évfordulóra, megemlékezésre.

Ma már szinte minden számítógépben van hangkártya, vagy az alaplapra integrálva, beszerelve. Az operációs rendszerek többsége alkalmas arra, hogy amit itt kiválasztasz zenés képeslapot, jó minőségben megmutassa, lejátssza szeretteidnek, barátaidnak, ismerőseidnek. Ez azt jelenti, hogy amit küldtél, üzenetnek beírtál, azt ugyanabban a formában látja és hallja, olvassa a címzett. A képeslapod ténylegesen nem kerül elküldésre, mint azt hagyományos értelemben vennénk. Helyette egy levél /e-mail/ értesítést kap a címzetted, amiben szerepelsz mint feladó valamint virtuális zenés képeslapod helye, elérhetősége. Az e-mail megérkezésével a – képeslapod érkezett - linkre kattintva egyszerűen megnézhetik a képpel és hanggal elküldött üzenetedet.


Kategória - Anyák napja
a kategória 10 db képeslapot tartalmaz
Keresés
az összesen 141 db képeslap között


Az Anyák napja világszerte ünnepelt nap, melyen az anyaságot ünnepeljük, Május első vasárnapján.    Tovább


Bevezető
Minden évben van egy kedves nap, egy szívmelengető ünnep, amiről sosem feledkezünk meg. Ez az anyák napja. Ekkor köszöntjük az Édesanyánkat, megköszönve nekik mindazt a szeretetet és gondoskodást, mellyel születésünk óta elhalmoztak bennünket. Számukra mindig mi a gyerekek vagyunk a legfontosabbak, akárhány évesek legyünk is. A bánatunkat neki mondjuk el, az örömünknek, sikereinknek ő örül igazán, őszintén, irigység nélkül. A fájdalmunkat velünk együtt érzi.

Egy igazi anya mindent megtesz szerettei egészségéért és jobb életéért. Ezért is foglal el minden gyermek és felnőtt szívében különleges helyet. Édesanyánk az a személy, akivel először kapcsolatba kerülünk születésünkkor /de már előtte is/, és akivel ez a láthatatlan kötelék meg is marad egész életünkben. ő az a személy, aki összetartotta és tartja ma is a családot, akinek a jelenléte, gondoskodása életünk része, aki meghallgat, aggódik miattunk, és akihez mindig visszatérhetünk.

Jelenléte, munkája életünk része. Gyakran észre sem vesszük, mennyit fáradozik, hogy az asztalon legyen kedvenc süteményünk, hogy mindig legyen tiszta ruhánk, meleg, biztonságot jelentő otthonunk. Számára mindez természetes, annyit kér csupán, hogy legyünk jó gyerekei. A gyerekeket is, a felnőtteket is egész évben elfoglalják a hétköznapok feladatai, örömei, bánatai. Néha nem sikerül jónak lennünk, néha bánatot okozunk, néha nagy örömet. Előfordul, hogy elfelejtünk valamit, lehet, hogy fontos dolgokat is. De május első hetében vagy már április végén az óvodákban, iskolákban megkezdődik a készülődés az anyák napi műsorra. A gyerekek és nevelők lázas készülődésbe kezdenek. Móra Ferenc, Zelk Zoltán, Donászy Magda és más neves költők verseit tanulgatják ilyenkor a gyerekek. Olló, papír, ragasztó, virág nem hiányozhat az asztalról.

Nincs olyan kamasz vagy lázadó, aki ilyenkor ne készülne valamivel. Akár mekkora a harag, akár mekkora a dac, ezen a napon nincsenek haverok, és ha nem is saját kezűleg készített ajándékkal készülnek, de egy szál virág akár a mezőn szedett, akár csomagolt, mindig előkerül valahonnan, aztán lehet, hogy szaladnak is tovább. A köszöntött pedig elmosolyodik, vagy könnyezik kicsit.

A felnőttek viszik az unokát, a házastársat magukkal. Az őszülő nagymama, aki felcserélte már az anya szerepet ilyenkor mégis visszapörög az idővel, és várja gyermekét, aki lehet, hogy apa, anya, még mindig az ő kis gyermeke, aki nem is olyan régen még irulva-pirulva dadogta a verssorokat az iskolai ünnepségen, ugyanis régi szokás az édesanyákat versel köszönteni ezen az ünnepen.


Az Anyák napja története
Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére. A történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat is megköszöntötték. A rómaiak szintén megemlékeztek Cybele-ről, minden istenek anyjáról március idusán.

A kereszténység elterjedésével, az ünnep vallási színezetet kapott. A 17. századi Angliában a böjt negyedik vasárnapja volt az anyák ünnepe. Ilyenkor a család apraja-nagyja együtt ment az istentiszteletre, valamint különleges ebéddel-vacsorával ünnepelt. A családjuktól messze dolgozó szolgálók szabadnapot kaptak, hogy hazamehessenek, és a napot édesanyjukkal tölthessék. Akik nem tarthattak velük, apróságokkal kezdtek kedveskedni nekik.

Az Egyesült Államokban Julia Ward Howe költőnő, aktivista vetette fel az Anyák napja gondolatát 1872-ben. Úgy vélte, hogy ezt az ünnepet a béke jegyében lehetne tölteni. Az Anyák napja hivatalos megtartásának véghezvitelét a Philadelphiában élő Anna Jarvisnak tulajdonítják. Az ünnepet május második vasárnapjára tűzte ki, elhunyt édesanyja emlékére.

Két évvel anyja halála után Jarvis tartott egy, az elhunyt tiszteletére szóló ceremóniát. Ez annyira megindította, hogy hozzáfogott egy kampányhoz, melyben az anyák tiszteletére szánt hivatalos hétvégét kívánt kineveztetni. Legelőször 1910-ben Nyugat-Virginia kormányzója nyilvánította az anyák napját ünnepnappá, és ugyanebben az évben Oklahoma is csatlakozott.

1911-ben már minden amerikai állam ünnepelte, országos ünneppé pedig 1914-ben Wilson elnök tette. Ezután az anyák napja "átlépte a határokat": az emberek ünnepelni kezdték Mexikóban, Kanadában, Dél-Amerikában, Kínában, Japánban, Afrikában és persze Európában is. A kontinensen az első világháború után terjedt el, nem meglepő módon, bevezetését a virágkereskedők erőteljesen szorgalmazták.


Érzelemből haszon?
De Jarvis sikere nemsokára visszájára fordult. Sőt, 1923-ban keresetet nyújtott be, hogy állítsák le az Anyák napi fesztivált. Felbőszítette ugyanis az elüzletiesedés. Az egyik, háborús anyákkal tartott összejövetelen az asszonyok fehér szegfűt árultak, hogy így gyűjtsenek pénzt. Nem ezt akartam, mondta Jarvis, aki egyébként a fehér szegfűt választotta az anyák szimbólumának. A szép érzelmek napját akartam létrehozni, nem pedig a haszonszerzését, jelentette ki.


Az anyák napja édesanyja
Jarvis asszony 1948-ban, teljesen visszás helyzetbe kerülve, 84 évesen halt meg. Gyermeke soha nem született, mert egész életét arra áldozta, hogy megakadályozza az általa alapított ünnep üzletté válását. Halála előtt úgy nyilatkozott, hogy sajnálja, hogy valaha is belefogott az Anyák napja létrehozásába. Közben pedig májusonként szobáját megtöltötték a világ minden tájáról érkező üdvözlőlapok. Az emberek végül is őt tekintették az anyák napja anyjának.


Mi a helyzet ma? Ki mikor tartja?
Manapság, Jarvis igyekezetének hála, illetve későbbi ellenségeskedése ellenére, évente egyszer szerte a világon megemlékeznek az édesanyákról. Bár nem esik mindenhol ugyanarra az időpontra, például Dániában, Finnországban, Olaszországban, Törökországban, Ausztráliában, Belgiumban és Japánban, ugyanabban az időben tartják az Anyák napja ünnepét, mint az Egyesült Államokban: május második vasárnapján.

Azonban Portugáliában, Spanyolországban, Dél-Amerikában, és nálunk Magyarországon, május első vasárnapján. Számos közel-keleti országban május 10-én ünneplik az anyákat, Franciaországban és Svédországban pedig május utolsó vasárnapján. Kilóg a sorból Norvégia, ahol februárban, Argentína, ahol októberben, vagy Thaiföld, ahol augusztusban ünneplik.

Az első Magyar Anyáknapja
Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az Anyák napját.

Az anyák napja valódi globális ünnep, vagyis vallási felekezeteken, kulturális gyökereken túllépő szokás. Furcsasága, hogy számos volt kommunista országban ismeretlen, vagy csak a rendszerváltás után vert gyökeret, mint a Valentin-nap.

Az Anya
Az ember ősi kultúrájának főalakja a Nagy Isten Anya, a Magna Mater, aki a Mindenség és az istenek szülőanyja. A földdel, a természet termékenységével áll kapcsolatban. Az óindiai Prithivi, a nyugati-sémi Asirat, a kis-ázsiai Kübelé, s a görög Gaia és Rheia alakja is egy meghaló és feltámadó istenhez kapcsolódik, mint annak anyja vagy felesége. ő a földi létezés fenntartója, aki földi testet ad az égi természetű léleknek.

A Bibliában Éva, a halált hozó bűn anyja a test esendőségét, míg Szűz Mária, a Megváltó Anyja a megtisztult lélek örökkévalóságát képviseli. Mivel az emberi természet is kettős - égi és földi, azaz isteni és állati -, ennélfogva az anya szerepe is ellentmondásos, amire talán "anya" és "banya" szavunk hasonlósága és ellentétes értelmük is utal.

Az anya alakja világszerte elsősorban a fa, az életfa, illetve az oszlop és a létra motívumával kapcsolódik össze, de szimbolizálhatják a belül üreges, befoglaló formát mutató tárgyak is, mint a bőségszaru, az edény, a gyertyatartó, a kút, a láda, és az urna).

Ezen kívül épületek, mint a ház,és a templom; egyes természeti képződmények, mint a hegy, a barlang, vagy a virágok; és természetesen az anyasággal összefüggő testrészek is. Továbbá az elemek közül a víz és a föld is.

A víz akár mint a magzatvíz, akár mint az "élet vize" elsősorban a lét kezdetére, a születésre, a föld pedig a végre, a halálra vonatkoztatható, hiszen az anya alakjának nemcsak a születésnél, de az újjászületésre előkészítő, halál utáni életben is fontos szerep jut.

A kereszténység a Szűzanyát magával az anyaszentegyházzal azonosítja, hisz a hívők az egyháztól nyert kegyelem révén új életre születnek. A magyarság ősi hitvilágának anyaalakja a Boldogasszony Szűz Mária alakjába olvad egybe.


Köszöntő minden kedves Szülőnek

Áldás a szülőkre
Van hely, hol minden kicsi széken nevetve ültem egykoron. S tipegő léptem, gügyögésem mosolyt rajzolt az arcokon. Van ház, ahova tartozom, más otthonba sohse térek, bármely családhoz, minden házba csak, mint idegen, úgy lépek. Valakiket: a szüleimet eléggé meg nem áldhatom,
Valakinek, ha százszor élek Adósságom le nem róhatom.


Anyák napi versek, idézetek

Anyák napjára
Ha én nagy leszek, Te kicsi tiéd lesz a babakocsi, Én dolgozom, Te játszol várat építsz, fára mászol Leviszlek a játszótérre, lepkét kergetni a rétre, Boltba is én megyek, veszek tejet, kenyeret, banánt is mert szereted. Hazaérek, ölbe veszlek, úgy SZERETLEK, úgy SZERETLEK


Anyukám, anyukám
Anyukám, anyukám, találd ki, Hogy az én kincsem, ugyan ki? Ki más is lehetne, ha nem te? Ültess gyorsan az öledbe.


Anyukám szeretlek
Anyák napján Téged virággal köszöntelek, és csak annyit mondok: Anyukám, szeretlek! Anyukám szeretlek, virággal köszöntelek, mint a gyönge gyökér a jó anyaföldet Gondoztál nap, mint nap aztán évről, évre. Tanítottál dalra, szóra, szívre szépre. És ma anyák napján mint a mag a földet, életadó anyám, virággal köszöntelek.


Reggel óta tanakodtam
Reggel óta tanakodtam, mit mondhatnék teneked? Olyan szépet gondoltam ki, Elmondani nem lehet. Nem leltem rá szavakat, még verset sem találtam. Minden, amit elmondhatnék, itt van egy szál virágban.


Anyák napjára 2
Úgy repültem, mint a madár! Pedig szárnyam sincsen. Virágot is hoztam Neked! Pedig kertem sincsen. A szeretet az én szárnyam Szívem az én kertem. Anyák napján köszöntelek, Édesanyám, lelkem!


A legszebb szó
Születünk, s meghalunk ez az élet sora, Ám a világunk legszebb szava mindig ez lesz: édesanya. Örökké így volt nem lesz másként soha, Életünk legszebb szava az, hogy édesanya.


Pipacs
Árok partján a pipacsot gyönyörködve nézem. Utat díszít, mely hozzád vezet kincsem. Dallal köszönt piros kicsi ajkad. Suttogva anyádnak milyen nap is van ma. Pipacsként állok én egyszál magamban. Szeretlek én téged, halkan azt suttogja.
Elküldöm
Elküldöm
Elküldöm
Elküldöm


<< Elejére | < Elözö | 1 | 2 | 3 | Következö > | Végére >>Mozgó E - képeslapokból - Képgaléria képeiből - Fotópályázat képeiből - Saját, privát fotóidból

Adatvédelem | Felhasználási feltételek FOTO Partner 2 © 2008
Minden jog fenntartva!